6 Temmuz 2010 Salı

Hollanda Yarı Finale

Erken final diyordu herkes bu maç için. Gerçekten de öyleydi, tam bir erken finaldi. Dünya kupalarında birçok kez birbirine rakip olan bu iki takım, yine karşı karşıya geldi. Favori şüphesiz Brezilya'ydı. Brezilya'nın olduğu yerde başka takımı favori göstermek yanlış oldurdu çünkü. Neyse gelelim maça. Brezilyalılar en çok robinho ve kaka'ya güveniyordu. Hollandalılar ise Robben ve Sneider'den umutluydu. Maçın başlama düdüğüyle beraber iki takım da topa sahip olup birbirine üstünlük sağlamaya çalıştı.
Brezilya daha hızlı ve tempoluydu. Henüz 8.dakikada robinho topu ağlara gönderdi. Ama gol ofsayt gerekçesiyle kabul edilmedi. Bu pozisyondan 2 dakika sonra robinho orta sahadan aldığı pasla topu tekrar ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Portakallar için işler hiç de iyi gitmiyordu. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarının başlarında Hollanda Felipe Melo'nun topu kendi kalesine göndermesiyle skoru eşitledi. Belki de bu gol Felipe Melo'nun oyundan biraz kopmasına neden oldu. Bu golden 15 dakika sonra, ceza sahasına yapılan ortaya yükselen Sneider, kafayla topu ağlara gönderdi:2-1. Brezilya kupada ilk kez geri düşmüştü. Herkes Sambacıların nasıl bir taktik yapacağını merak ediyordu. Kupanın en büyük favorisi, 20 dakika içinde bir gol bulamazsa elenecekti.
Brezilya gol ararken beklenmedik birşey oldu ve Felipe Melo sinirlerine hakim olamayıp Robben'in bileğine basınca, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Artık Brezilya'nın işi çok zordu. Zaman giderek azalıyordu. Maçın sonlarına doğdu Kaka müsait pozisyonda topu ağlara gönderemeyince, Brezilya sahadan 2-1 mağlup ayrıldı ve turnuvaya veda etti.

Şimdi gözler Dunga'ya çevrildi. Ronaldinho, Pato gibi yıldız isimleri kadroya almayıp büyük tepki çeken Dunga'nın nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu.
Turnuvaya çok iyi başlayıp 2 de gol atan ve daha sonra Fildişi Sahili maçında sakatlanan Elano bu maçta oynasa, belki de herşey çok değişik olurdu.
Brezilya'nın güvenebileceği iyi bir forveti olmaması ve Dunga'nın takımda yıldız futbolculardan çok taktik futbolcularına görev vermesi Sambacıların kupadan elenmesinin en önemli sebebiydi.
Gelelim Hollandaya. Onlar bu maçta gerçekten çok çalıştı. Brezilya gibi bir takım karşısında 1-0 geriye düşmelerine reğmen maçı lehlerine çevirmeyi başardı.
Final için Uruguay ile mücadele edecekler ve bana göre de finale adlarını yazdıracaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder