6 Temmuz 2010 Salı

Panzerler Tam Gaz !

Maç başlamadan ben de dahil birçok kişi arjantin'in mactan galip geleceğini düşünüyordu ancak öyle olmadı. Almanya macın 3.dakikasında kazandığı bir duran toptan golü buldu. Bu gol, maçın geri kalan kısmının çok zevkli ve pozisyonlu geçeceğinin adeta habercisiydi ve öyle de oldu. Skor 1-0 iken Arjantin Almanya'nın yavaş yavaş üstüne gelmeye başladı. Pozisyon da buldu; ama golü bir türlü atamadı. İlk yarı bu skorla sona erdi. Takımlar soyunma odasından döndüklerinde yine etkili taraf Arjantindi.Messi-Tevez-Higuain üçlüsü atak üstüne atak yapıyordu taki Almanya'nın ikinci golü gelene kadar. Bu gol hem Arjantin'in hızını azalttı hem de Almanya'nın hırslanmasına neden oldu. Çünkü Almanya ilginç bir takım. Gol attıkça daha da hırslanıyor. Attıkça atmak istiyor.
Almanya'nın atakları karşısında hiçbir varlık gösteremeyen Arjantin takımı, 3.golü de çok geçmeden kalelerinde gördü. Herkes artık maçın bitiş düdüğünü beklerken, bu kupanın yıldızı olmaya aday olan Mesut Özil sahneye çıktı ve attığı pasla Klose'nin bir kez daha ağları havalandırmasını sağladı. Bu golle maçın skoru belli oldu: 4-0 !
Hiç kimse Arjantin'in bu kadar ağır bir yenilgiyle sahadan ayrılacağını düşünmüyordu. Arjantin için diğer kötü şey de dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Messi'nin, bir gol bile atamadan turnuvaya veda etmesiydi.
Bu ağır yenilginin faturası hiç şüphe yok ki teknik direktör Maradona'ya cıkarılacak. Zanetti ve Cambiasso gibi iki tecrübeli futbolcuyu kadroya almaması kupa öncesi çok tartışılmıştı. Ayrıca kupa boyunca yalnızca 2 maçta görev verdiği İnterli forvet Milito'nun neden bu kadar az süre aldığı da uzun süre tartışılacak gibi görünüyor.
Almanya'yı yarı finalde yine güçlü bir rakip bekliyor: İspanya. Bakalım bu maç sonunda gülen taraf kim olacak?..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder