12 Temmuz 2010 Pazartesi

Viva Espana !

Evet şampiyon İspanya oldu. Zaten maç başlamadan önce şampiyonun İspanya olacağını söylemişti kahin ahtapot Paul.
İspanya takımında ilk 11 de oynayan oyunculardan 7 si ( pique-puyol-xavi-iniesta-busquets-pedro-villa) barcelona'da oynayan futbolcular. Bu oyuncular barca'da oynadıkları oyunu, milli takıma da yansıtmış durumda. 90 dakika boyunca pas yapmayı amaçlayan, topu rakibe vermeyen bir oyun anlayışıyla oynuyorlar. Oynadıkları her maçta çok iyi bir mücadele ortaya koysalar da gol atma konusunda bu kadar iyi değiller. Baskıyı maçın henüz başında kurup, oyunun hakimiyetini ellerine geçiriyorlar; ama kapanan takımları açma konusunda pek başarılı değiller.Her ne kadar şampiyon da olsalar, son 5 maçını 1-0 kazanarak geldiklerini unutmamak lazım.
Dünkü maça gelince. Herkesin beklediğinden farklı bir maç değildi. Bana göre maçın adamı kaleci Casillas'tı. Robben'le karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda gole kalesini kapaması, İspanya'nın şampiyon olmasında önemli bir etkendi.
Son 4 senede oynadığı futbolla dünya futboluna farklı bir tat getiren İspanya, efsane olabilecek bu kadroyla uzun yıllar daha şampiyonluğun en önemli adayı olacak gibi görünüyor.
Son olarak maçın hakemine değinmek istiyorum. Şampiyonlar Ligi finali de yöneten bu hakem, dün maça ağırlığını bir türlü koyamadı. Xabi Alonso'ya yapılan hareketi görememesi ve Robben'i oyundan bir türlü atamaması, İspanya'nın işini biraz zorlaştırsa da İniesta, 116. dakikada attığı golle kupayı İspanya'ya getirdi. Golden sonra formasını çıkardığında atletinde yazılı yazı, onun ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu bir kez daha kanıtladı.
O yazıda şu cümleler yer alıyordu: dani jarque siempre con nosotros / dani jarque her zaman bizimle.
Sonuç olarak; maçı hakeden taraf İspanya'ydı ve İspanya emeğinin karşılığını aldı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder